Подрібнювачі гілок та дровоколи гарний вибір для заготівлі дров

У приватних домогосподарствах щороку постає питання переробки та заготівлі деревини максимально ефективним способом.

Після догляду за деревами та чагарниками залишається велика кількість гілок. Вони зазвичай сушаться природнім шляхом та спалюються. Однак, утилізація гілля – це не вигідно! Цінну сировину, можна використати для копчення продуктів, або їх приготування на відкритому вогні, як паливо для бані тощо. Однак, для цього її треба подрібнити. Процес ручної переробки гілок, трудомісткий і тривалий. Для вирішення цієї проблеми в ПП «Крючков» розроблена надійна та багатофункціональна конструкція гілкоподрібнювача.

    

Вона включає робочу частину, яка безпосередньо подрібнює гілки, станину з бункером прийому та вивантаження деревини, вузол передачі крутного моменту та кріплення засобу приводу. При цьому, конструкція кожної із частин може змінюватись залежно від призначення та виду приводу, якому споживач надасть перевагу. Подрібнювачі гілок усіх модифікацій забезпечують подрібнення гілок діаметром до 50 мм, на фракції 70…120 мм.

Модельний ряд подрібнювачів гілок ПП «Крючков» – включає дві модифікації основної частини:

  1. За першим варіантом – на приводних валах, що обертаються в зустрічних напрямках встановлюються ножі із двохсторонньою заточкою, виготовлені із сталі 45, без термообробки. Така конструкція подрібнювача гілок призначена для подрібнення сирих гілок відразу після зрізання. При цьому, ножі встановлюються встик і відбувається перерізання гілок. Це можливо за рахунок їх високої вологості та відносно низької твердості. Відсутність термічної обробки та використання сталі 45, знижує вартість гілкоподрібнювача, забезпечуючи при цьому виконання поставленої задачі.
  2. За другим варіантом – встановлюються ножі внапуск, з односторонньою заточкою, із сталі 45, з попередньою термообробкою. У нижній частині ножів передбачені пази, які забезпечують правильне регулювання установки ножів після їх заточування. Забезпечується подрібнення як сирих, так і сухих гілок. При цьому відбувається процес підрізання із подальшим доламуванням, що забезпечує ефективне подрібнення сухих гілок, які мають більшу твердість у порівнянні із вологими. Така конструкція подрібнювача гілок має незначно вищу вартість, зумовлену термічною обробкою ножів та утворенням пазів, але ширше функціональне застосування, зручність та підвищений термін експлуатації.

Також, споживач може обирати зручний для нього вид приводу подрібнювача гілок: від мототрактора або мотоблоку, мінітрактора, електродвигуна і двигуна внутрішнього згорання. Відповідно до обраного типу приводу змінюється конструкція станини. Вона може бути мобільною – встановленою на пневматичних колесах та стаціонарною. Але в будь, якому разі, простота конструкції і її монтажу забезпечують використання засобу у визначеному споживачем місці, зокрема безпосередньо біля джерела сировини.

Для подрібнення гілок, діаметром понад 50 мм, а також для того щоб колоти дрова з метою заготівлі деревини у якості палива, до кожного подрібнювача гілок із модельного ряду можна купити конусний дровокол, який представляє собою конус із упорною різьбою з діаметром основи 65 і 80 мм. Принцип роботи такого пристосування простий та надійний. Гвинтовий конус встановлюється на вал, що обертається за допомогою вузла передачі крутного моменту, поліно, або гілка товщиною понад 50 мм встановлюється на столик і упирається в конус, який обертаючись розколює заготовку.

 

Якщо споживач має на меті лише заготовлю дров з полін або товстих гілок різних порід дерев у якості палива, він може купити дровокол з модельного ряду ПП «Крючков», як окрему машину. Його конструкція включає: станину, конусний дровокол, вузол передачі крутного моменту та вузол з’єднання з приводом. У цьому випадку, теж можна обирати вид приводу, який найбільш відповідає потребам споживача: від мотоблоку, мототрактору, електродвигуна або двигуна внутрішнього згоряння. Така машина проста та надійна в експлуатації та має значно вагу та вартість у порівнянні із гілкоподрібнювачем оснащеним дровоколом. Він легко монтується та може використовуватися у місці визначеному споживачем.

Використовуючи дровоколи модельного ряду ПП «Крючков», або обладнані ним подрібнювачі гілок, можна заготовити 4…6 м3 за день. Це робить дровоколи і подрібнювачі гілок виробництва ПП “Крюоков” надійним помічником у переробці та заготівлі деревини.

Для полегшення вибору, техніки, яка необхідна саме Вам, приводимо зведену характеристику.

Машина

Модифікація

Вид приводу

Призначення

Подрібнювач гілок

Ножі встик з двосторонньою заточкою без термообробки

  1. Від мотоблоку/мототрактора;
  2. Від мінітрактора
  3. Від електродвигуна потужністю 5-7 кВт
  4. Від бензинового ДВЗ потужністю від 6,5 к.с.

 

Подрібнення сирих гілок діаметром до 50 мм

Ножі в напуск з односторонньою заточкою та попередньою термообробкою, що мають регулювальні пази

Подрібнення сирих та сухим гілок діаметром до 50 мм

Подрібнювач гілок обладнаний конусним дровоколом

Передбачений для обох модифікацій ножів – встановлюється конусний дровокол з упорною різьбою, діаметр основи 65 і 80 мм та столик для подачі деревини

Подрібнення сирих та / або сухих гілок діаметром до 50 мм, а також полін, для заготівлі деревини у якості палива

Конусний дровокол

Включає станину, вузол передачі крутного моменту та кріплення до приводу, дровокол з упорною різьбою, діаметр основи 65 і 80 мм та столик для подачі деревини

  1. Від мотоблоку;
  2. Від мототрактора
  3. Від електродвигуна з понижуючим редуктором
  4. Від бензинового ДВЗ з понижуючим редуктором
  5. З дизельним ДВЗ з понижуючим редуктором

Заготівля деревини різних порід з полін та гілок діаметром понад 50 мм.

Отзывы

Написать отзыв



Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.

Плохо            Хорошо